Dé Domhnaigh - Fáilte ar ais!

De muziek van Dockside

Dockside speelt muziek vol weemoed en verlangen, passie en levenslust. Aan de basis daarvan ligt Ierse muziek die bruist als een goed glas Guinness, maar er zijn ook invloeden van Schotse, Franse, Nederlandse en Jiddische muziek hoorbaar. Met contrabas, gitaar, accordeon, viool en meerstemmige vocalen trekt Dockside al vele jaren de aandacht in de IJmond en ver daarbuiten.

De Historie

Dockside bestaat sinds december 1994. De oprichtingsbijeenkomst vond plaats in het oude paviljoen op de Noordpier van Wijk aan Zee. Leden van het eerste uur waren Jos Molenaar, Marc van der Meij, Theo Bos, Marleen Plooij en André Uitgeest. Na ruim 5 jaar besloot Theo Bos de band te verlaten. Halverwege 2003 voegde bouzouki- en bodhránspeler Bouke Warger zich bij de groep, maar na een jaar verliet ook hij de band en sinds die tijd is de formatie ongewijzigd.

 

Al zolang Dockside bestaat verzorgt de groep eenmaal per jaar een optreden bij Gasterij d' Drie Grapen in Midsland op Terschelling. In de tradtionele maritieme sfeer van dit gezellige etablisssement voelt Dockside zich als een vis in het water. Terschelling is Ierland in het klein. 

 

Jos Molenaar

Contrabas, gitaar en zang.

Marc van der Meij

Accordeon, piano en zang

Marleen Plooij

Viool en zang

André Uitgeest

Gitaren, banjo, whistles en leadzang

Copyright © 2024 - Irish Touch.

ar bharr ↑